Penggemar Ais

Friday, April 1, 2011

I am back yo!:D

Assalamualaikum wbt.

Apa khabar semua?(Tanya dengan eksaitednya :D)masalahnya adakah orang ditanya ni?lol.:P Anyhow,tanya saja la kan. I hope everyone is doing good and life is treating well. Aiyak! Kenapa la aku guna bahasa rojak ni.BM BI.hehehe.Terima saja la ye. Hidup harus di teruskan atau bak kata omputih Life must go on.apakah? :P

Regarding previous entry, for the first time I joined a contest.cheewaah.Congratulation to the winners and for sure I am not winning it.hihi.Tapi sekurang-kurangnya saya telah memeriahkan contest tu.ayat nak baik je kan.haha.Dan sekarang rasa diri ni memang tak kreatif ok kalau nak banding orang lain yang join contest tu.They are superb and manage to come with great ideas in joining the contest. Berapa lama la dorang fikir idea-idea tu.Kreatif seyyy..Guess I need to polish my brain to think extraordinary.Be more critical thinking.hohoho.Kesian.Ni la kan.Kena tanamkan dalam diri.Jangan malas fikir.Sila fikir di luar kotak.Luar kotak?Apa tu?haha.Saja la kan.Do think out of the box and come out with something better.Pelik pula kan kalau kita buat direct translation.Like one other example: I like to eat rice.The translation might be Saya suka makan beras (eh beras?) or Saya suka makan nasi.Be careful ya.Rice got more than one meanings.Rice = beras. Rice = nasi. Likewise, BM and English are both important languages.Apa punya hal la aku melalut sampai ajar English segala pula ni.ok ok ok serius.Kembali ke jalan pangkal or pangkal jalan.Adoyai.Apa mau jadi la.hehehe.

Semenjak dua menjak ni, banyak juga la benda yang berlaku. Tapi tak dapat la nak cerita semua sekali harung. Nanti akan cerita satu persatu. Entry by entry. kalau larat taip.hihi. Dah dekat setahun dah aku habis belajar. Aku mengharapkan ada khabar gembira tak lama lagi. Doakan aku k kawan-kawan pembaca. Doakan aku dapat kerja dengan cepat. Pergi sana sini mesti ada yang tanya pasal kerja. Kalau bukan kerja, tanya pasal boyfriend. Aku pun tak tau nak jawab macam mana dah.Sebab takda skema jawapan macam soalan exam tu.haha. Paling tak pun,aku senyum saja la. Kalau rajin sikit,aku jawab la panjang sikit."Insyaallah,doakan la k dapat kerja yang best tak lama lagi.Amin." Lagipun,aku kira kalau bersimpati sambil bagi ayat yang konon macam best dekat aku pasal kerja ni,lebih baik doakan yang terbaik aku dapat kerja yang best tu kan.So,jom berdoa ramai-ramai secara berjemaah aku dapat kerja yang best tu tak lama lagi.Amin.Insyaallah.Kalau dah kerja,boleh gak belanja korang gula batu kan.hehehe :) Dan lagi satu,siapa yang tak nak kerja best kan?renung-renungkan dan selamat beramal.


Lagi apa ye? Ok na bagitau ni. Aku suka KK. KK is Kota Kinabalu. Eventhough aku dari Sarawak. But for no specific reason, I love KK. Harap-harap dapat lah kerja dekat KK. yeay. And I will be happily say HI to KK yo :D Dekat KK ada bakso sedap.Pantai cantik.Pulau yang indah.Some more, ada Kundasang yang feeling macam dekat oversea.Best.Last Friday,aku pergi KK.Ada interview.Again and again,doakan dapat la kerja tu.Amin.Insyaallah.Besarlah harapan.Everytime in KK, I always feel good and happy to be there.I feel good...(ala-ala NTV7) hehehe :)

Seems enough said already.May be gonna continue in next entry. Finally, Happy April everyone and don't let being fool by as like April-fool.Have great day ahead. Atlast, I would like to leave one video of Rossa.One of my favorite singer.Song entitle Ku menunggu.Ku memang sedang menunggu.Menunggu kerja yang bakal tiba tak lama lagi.Amin.Insyaallah.


Enjoy the song!:D


Till we meet again.(Sambil lambai-lambai tangan.) :D

2 comments:

tity said...

semoga apa yg di hajati tertunai.amin. :)

Didi said...

thank u t.amin.insyaallah.