Penggemar Ais

Saturday, May 1, 2010

risau...

salam

oh aku dah insomnia sekarang.tapi tu bukan la masalahnya.aku lebih risau pasal thesis aku.buka pasal betul atau salah.tapi pasal masa.alkisahnya.aku dah siap beli tiket flite blk swk.16may.dah xlama.tapi ada org ckp lg lama.mgkin utk org mcm aku yg dh 7 bln tak blk ni.2 mggu lg utk smpi ke 16may tu tak lama.aku pun tak tahu entah dari mana kekuatan yg aku ada tak blk dlm tempoh yg agak lama.tp bkn kemahuan aku.tp keadaan.aku tidak menyalahkan takdir sama sekali.bagi aku perancangan Allah adalah yang terbaik.Allah maha mengetahui.apa yg terbaik buat hambanya.aku sgt positif dlm setiap perkara.aku survive smpi ke hari ini.tp adakalanya aku jg tewas dgn perasaan aku sendiri..tp aku percaya Allah sentiasa ada untuk hambanya.Allah maha mendengar.merintihla kepadanya.bermohonla kepadanya.


aku bkn la yg jenis alim warak bagai.aku cuma biasa2 saja.cuma aku mmg begini.jarang mrh.bg aku mrh2 tu mcm perangai org kurang matang.aku cuma mrh bila perkara tu betul2 selayaknya aku mrh.misalnya melibatkan maruah diri.mmg perlu mrh dan pertahankan sebolehnya.entahla.aku kurang pasti klu org lain.tp aku mmg begini.aku bercakap bila perlu.diam klu tak ada benda yg nk d kata.itu sebaiknya.daripada berkata2 walhal menyakitkan hati org lain.sarkastik.tp aku blh jd peramah talkative dgn org yg aku rapat..

ok.pjg betul intro kerisauan aku.,hahaha :) sebenarnya aku risau pasal hal nak jilid thesis.khamis ni aku present.pastu mst ada yg perlu edit sedikit sebanyak.aku survey among friends,katanya mungkin ambil masa.klu ramai org,kena Q.mgkin smggu.paling cepat 3 hari.ok.aku sgt risau.flite aku dah la ahad nya tu.sempat ka?aku meluahkan rasa dgn rumet ku.memang dia memahami.sbb dia jg sama.tp bila org lain yg tnya.apa yg aku risau kan sgt psl thesis tu.mmg aku hargai sikap mereka yg concern,tp.tp.tp.nah..ada 3 tapi di sana.bila aku explain dgn ringkas psl apa yg aku fikirkan dan risaukan.blh pula bertnya apsal beli tiket awl.pastu blh ckp.mcm benda tu semudah abc.123.


mgkin condition yg berbeza.buat org kurang memahami.atau pun...entahla.aku cuma jwb.perlu beli tiket awl.sbb nnt tiket mhl woo..lg2 time cuti sekolah.peak time tuuu..tolongla fhm.lagi best bila tukar2 tarikh.aku ka yg slh sbb beli tiket awl.sbb ikut perkiraan.viva awl lg sepatutnya ritu.tp dah tkr.dilewatkan.sudah lewat.dilewatkan lg.tp aku pun bkn nya well prepared utk viva lg ni..tp klu keadaan mendesak..,by hook or by crook,mmg ready kan saja.beginila.entahla.tak terkata.mcm2 hal.org yg fhm.ok la.tp yg kurang fhm.mls nk fhmkan.abaikan saja.hidup terus,pandang ke depan..

hari ni aku menjadi positif sgt.aku blh ckp dgn rumet aku.yakinla dgn Allah.mst ada jlnnya.sbb Allah jua yg mengerakkan hati kita utk beli tiket blk pd tarikh tu.insyaallah.mst ada jln.insyaallah semua nya ok2 saja nnt.doa yg baik2 saja.allah maha mendengar..

aku mcm risau.tp masih mampu gelak sakan.pelik.tp mmg mcm tu la.org mgkin nmpk aku happy go lucky.gelak gembira most of the time.hati,allah saja yg tau.rumet aku pun tau sikit2..sbb dia tmpt aku meluah rasa.dia selalu ada utk dgr.walau mgkin kdg2 annoying kot.aku selalu tnya and ckp direct..'sory la.sounds poyo and might annoyed to u..'aku tak mau org terbeban dgn aku..


mcm2 hal..aku stress out smlm.smpi xmampu buat apa.tido la jwbnya.bgun dgn bahagia.mcm xda mslh.tp atleast kerisauan aku berkurang.walaupun belom selesai.esok aku turun shah alam.survey tmpt,masa dan harga.serius aku snggup byr mhl sikit.asalkan blh siap cepat.ya allah..doakan yg terbaik yaa..


pjg dah aku membebel ni.membebel ka?walhal ada org yg bru lepas berkata2 kurang best dgn aku.ckp mudah..cuba berada di tmpt aku..rasakan..,hahaha..sbb tu la jari aktif menaip.hahaha..chill dd!cool..ok.tu ja la..kena tido dah kot ni..lmbt dah.esok nk keluar lg..





p/s:rindu amat dgn encek yg kt jordan.aduss..memalukan betol ayat ni..tp td fb aku pelik sgt2.buka homepage fb aku.tp nama dia.aku tak tipu.ini betol.rumet aku saksi.xkan rindu smpi,semua nmpk org tu..angau ka apa?lg sekali ayat mcm memalukan..muntah hijau 2 baldi..hahahha..dahla..nite.tc everyone..






yg menaip..,
dd ~_~