Penggemar Ais

Monday, April 26, 2010

oh tidakksss-_-

esok final exam.
mlm ni td dia berlepas ke jordan.
sungguh tidak blh focus.
tolong3x..
adusss...
i never been in this way..
gosshhh..
it's so terrible..
bljr dgn emotional.
sambil dgr lagu living on a jet plane.
mcm benci dgn diri sendiri.
tolong la.
wake up!




now, i know..,it's so hard when...blablabla..

blk msia cepat ok!



p/s:sorry to my dearie roomate with so annoying me tonite.slmt study.grgrgrgr (crying inside)wekk3 :P




re-editted:no more.no more.susu masam.i didnt expect anybody to be back anymore.

Saturday, April 17, 2010

best buddy

Salam

entry kali pasal kwn2 rapatku.aku kira aku ckit kwn.tp ak bersyukur punya kwn yg terbaik .aku bersyukur.mereka selalu ada.


sekolah rendah-skrg:
bel the ngegehness


sekolah menegah-skrg:
ila fabulous
emi cantek
dayah ngutix
ina comel
meen best
le' gorgeous


uni:
cik tt yg cool selaluu
extra credit to tt,she's my bestie in uni.she's cool.fun.sweet.rock!we have gone through lot along this journey in uni.i really appreciate all the kindness and helps.thank u very the much tt dj!:)syg kamu ya..d blog ja mcm blh buat ayat mcm poyo ckitt..hihihi..best of luck in job hunting and working field.hopefuly we can get the thing that we apply today.aiseyman..hehehe..we laugh.we cry.we share the happyness and sadness.fun and joy.sweetest memories ever..



to the others above:
syg and rindu korang.hope we can meet up one fine day.best of luck in life everyone..



F.R.A.N.C.E



re-edited:no more susu manis.susu basi adalah.mau?:P



Friendship remain and never can end :)

Saturday, April 10, 2010

tiba-tiba aku suka statistic :D

Salam

oh sungguh pelik kedengaran title entry aku..macam sounds like out of sudden..oh aku dengan payahnya berusaha dari pagi tadi,macam lega bila aku berjaya analyse data..gembira sekejap..tapi oh ada tapi di sana..gila skema ayat..hihihi :P ok sekarang kena describe pula or dengan kata lain kena explain..aiseyman..ok la..better continue my work..adios..

as always,take care everyone :)

Friday, April 9, 2010

burung hantu

Salam

semalam aku jadi burung hantu..haha..ok kawan2..aku telah berjaga semalaman membuat thesis writing.padan muka ku.akibat mengamalkan gaya hidup kurang sihat yakni bersenang2 dahulu bersusah2 kemudian..ohhhoo...padan muka ku..banyak nak story de mory ni..tapi oh masa terlalu mencemburui..ceh3..hehehehe...later aku free aku akan menghadap blog ni lagi..salam sayang untuk semua..

ok.last but not least.semalam aku gaduh dengan sorg lelaki pasal football match..hahaahha..sempat..aku xserupa perempuan lain yang mungkin bergaduh pasal make up ke?barbie doll ke?bf ke??ohh no no no..aku bkn begitu..hahahaha..apa ke jadah la kan nk gaduh pasal barbie doll...huh..gila x cool..wekk :P ok la..see u when i c u..tata titi tutu..:)


take care everyone..

Wednesday, April 7, 2010

semalam punya kisah

Salam..

Selasa: 6 April 2010

Aku bangun dengan rasa sejuk.badan menggigil-gigil.tapi berusaha juga untuk bangun.konon tak nak escape kelas.walhal selalu berniat.ceh.aku pergi kelas agak lewat.ampunkan saya ye Tuan Haji (lecturerku).kelas punya la tinggi melangit.bangunan 16 tingkat.nasib baik kelas aku tingkat 8.pagi yang kurang baik.aku memang malas pakai namecard.aku nampak pakcik guard UiTM yang memang dedikasi kononnya.ceh.melambai2 aku dari jauh.aku macam biasa la.dengan muka blur datang menghampiri.macam yang aku dah agak,'namecard mana?'aku macam dah ready la kan.mula berlakon sebabak.drama swasta tak berbayar.erm.namecard dalam dompet.sbb takut patah (tp memang betol pun namecard tu macam nk patah.xtipu.hihi).aku dengan nada sayu berkata,selama ni pakai je.tapi tetiba perasan namecard macam nak patah.tu yang letak dalam dompet.lepas tu,pakcik tu pun mula membebel.sebab awk letak dlm beg la nk patah.tgk mcm sy.dh bertahun2 namecard ni.elok je.(huh,sempat plak bangga diri).benci i.color pun elok lg.xpudar.ohhoho.apa kaitan.lepas agak panjang dia membebel bangga diri...,pakcik tu tanya aku.pernah kena saman tak?aku pun jawab la tak sbb memang tak pernah kena saman pun.ok fine.dia sambung lagi kuliah pagi nya.bagus la tak pernah.so janganla sampai kena saman.elok2 nama baik,nanti buruk pulak nama.baik la pakcik (kataku dalam hati).akhir perbualan kami (berbual2 ke?)gila macam peramah nak berbual dgn guard la kan.pakcik tu pun ckp,nak pakai namecard tu atau tak?aku dengan muka innocent dan nada macam budak baik.pakai pakcik.pakcik tu senyum dan berkata bagus.ceh.macam hebat je tegur kesalahan orang dan muka bangga sbb berjaya buat aku ikut cakap dia.aku pun masih dalam watak pelajar baik.terima kasih pakcik dan terus blah untuk ke kelas.aku dahla memang lambat.bertambah lambat bila kena tahan dengan pakcik guard yang dedikasi tu.huh..

lepas tu macam2 banyak la benda aku nak argue dalam hati.antaranya:

  1. mana lagi penting and significant?namecard atau ic?kalau emergency dan sebagainya,orang akan cari apa dulu?ok.sila fikir sendiri.(kalau aku ic lagi penting and signifficant..sebab semua org ada ic kecuali PTI..haha :)))
  2. perkara yang mengaibkan ke kalau tak pakai namecard?sebab pakcik tu cakap nanti nama buruk lepas kena saman dengan kesalahan tak pakai namcard.ok fine.renung-renungkan dan fikir-fikirkan.

ok.itu saja kisah semalam.

take care everyone.stay cool and not poyos :)






p/s:allergic is getting better.hoping for fully recovery soon..

Tuesday, April 6, 2010

bedtime story

thanks for the sweet time we spend together..lots of joy and laughter..i am happy whenever u are around..u always make me smile and laugh..as u said,laughter is good for health..so keep on laughing and smile always to look sweet all the time..

ok..time for medication..ooh allergic :(

nite everyone,sweet dream :)

Monday, April 5, 2010

april..,not so april-fool

Salam

back actively in blogging.today i go to the health center.since i got rashes whereby it might due to allergic.sounds funny when the doctor/medical assistant (i am not sure either he's doctor or medical assistant) said when i told him i got rashes at my back..oh sexy back..hahahha..funny part is, he said, the rashes is 'jerawat ni..'..ok..ketawa dalam hati..as medical lab student,i know it is not jerawat or something else..it might due to some allergic..or might be infection..ohhooo..ok.,that's bout one part..and the other day, my roommate got stomachache where it was happen for few days and she went to the same health center..the doctor/medical assistant asked her few things and check her stomach..,and the diagnosis was gastric..regarding to that, we feel like as if we fall sick next time, we want to go straight away to the pharmacy and as for medicine..since the diagnosis done is not so clear and quiet funny..adakah patut rashes di katakan jerawat?pastu sakit perut yang bagai apa berhari-hari,cuma dikatakan gastric..macam2 la...


ok.itu saja.take care everyone :)