Penggemar Ais

Monday, August 30, 2010

kurang upaya tapi bukan OKU :P

Salam

Pantas masa berlalu.kini menghampiri penghujung ramadhan.indah sungguh perasaan ketika di bulan ramadhan.moga kita berupaya untuk menyingkap tabir di sepuluh malam terakhir ini.

Syawal is coming.tidak sabar juga rasanya untuk berkumpul bersama ahli keluarga yang lain.jauh di mata dekat di hati.

Hutang tag ada dua.rasanya tidak termampu.seperti tajuk entri.kurang upaya tapi bukan OKU.hehehe.ampun nana dan tity.memang bermasalah untuk melaksanakannya.ampun.maaf zahir dan batin.eh.raya belum lagi la.hehehe..

Ahirulkalam,selamat meneruskan ibadat puasa semua.mari kita sama2 melipatgandakan amalan.insyaallah.

Monday, August 9, 2010

Well done M.U

It is a good start..woots2..




(source:google image)

Saya ada 2 hutang tag la!:)

Assalamualaikum :)



Ada tag la...


slowly nanti saya akan langsaikan hutang tag tu.1 tag itu adalah contest yang sperti sudah menghampiri due date.insyaallah akan berusaha melaksanakan nya..


Ramadhan kian menghampiri.oh tak sabarnya..



(source:google image)

Saturday, May 1, 2010

risau...

salam

oh aku dah insomnia sekarang.tapi tu bukan la masalahnya.aku lebih risau pasal thesis aku.buka pasal betul atau salah.tapi pasal masa.alkisahnya.aku dah siap beli tiket flite blk swk.16may.dah xlama.tapi ada org ckp lg lama.mgkin utk org mcm aku yg dh 7 bln tak blk ni.2 mggu lg utk smpi ke 16may tu tak lama.aku pun tak tahu entah dari mana kekuatan yg aku ada tak blk dlm tempoh yg agak lama.tp bkn kemahuan aku.tp keadaan.aku tidak menyalahkan takdir sama sekali.bagi aku perancangan Allah adalah yang terbaik.Allah maha mengetahui.apa yg terbaik buat hambanya.aku sgt positif dlm setiap perkara.aku survive smpi ke hari ini.tp adakalanya aku jg tewas dgn perasaan aku sendiri..tp aku percaya Allah sentiasa ada untuk hambanya.Allah maha mendengar.merintihla kepadanya.bermohonla kepadanya.


aku bkn la yg jenis alim warak bagai.aku cuma biasa2 saja.cuma aku mmg begini.jarang mrh.bg aku mrh2 tu mcm perangai org kurang matang.aku cuma mrh bila perkara tu betul2 selayaknya aku mrh.misalnya melibatkan maruah diri.mmg perlu mrh dan pertahankan sebolehnya.entahla.aku kurang pasti klu org lain.tp aku mmg begini.aku bercakap bila perlu.diam klu tak ada benda yg nk d kata.itu sebaiknya.daripada berkata2 walhal menyakitkan hati org lain.sarkastik.tp aku blh jd peramah talkative dgn org yg aku rapat..

ok.pjg betul intro kerisauan aku.,hahaha :) sebenarnya aku risau pasal hal nak jilid thesis.khamis ni aku present.pastu mst ada yg perlu edit sedikit sebanyak.aku survey among friends,katanya mungkin ambil masa.klu ramai org,kena Q.mgkin smggu.paling cepat 3 hari.ok.aku sgt risau.flite aku dah la ahad nya tu.sempat ka?aku meluahkan rasa dgn rumet ku.memang dia memahami.sbb dia jg sama.tp bila org lain yg tnya.apa yg aku risau kan sgt psl thesis tu.mmg aku hargai sikap mereka yg concern,tp.tp.tp.nah..ada 3 tapi di sana.bila aku explain dgn ringkas psl apa yg aku fikirkan dan risaukan.blh pula bertnya apsal beli tiket awl.pastu blh ckp.mcm benda tu semudah abc.123.


mgkin condition yg berbeza.buat org kurang memahami.atau pun...entahla.aku cuma jwb.perlu beli tiket awl.sbb nnt tiket mhl woo..lg2 time cuti sekolah.peak time tuuu..tolongla fhm.lagi best bila tukar2 tarikh.aku ka yg slh sbb beli tiket awl.sbb ikut perkiraan.viva awl lg sepatutnya ritu.tp dah tkr.dilewatkan.sudah lewat.dilewatkan lg.tp aku pun bkn nya well prepared utk viva lg ni..tp klu keadaan mendesak..,by hook or by crook,mmg ready kan saja.beginila.entahla.tak terkata.mcm2 hal.org yg fhm.ok la.tp yg kurang fhm.mls nk fhmkan.abaikan saja.hidup terus,pandang ke depan..

hari ni aku menjadi positif sgt.aku blh ckp dgn rumet aku.yakinla dgn Allah.mst ada jlnnya.sbb Allah jua yg mengerakkan hati kita utk beli tiket blk pd tarikh tu.insyaallah.mst ada jln.insyaallah semua nya ok2 saja nnt.doa yg baik2 saja.allah maha mendengar..

aku mcm risau.tp masih mampu gelak sakan.pelik.tp mmg mcm tu la.org mgkin nmpk aku happy go lucky.gelak gembira most of the time.hati,allah saja yg tau.rumet aku pun tau sikit2..sbb dia tmpt aku meluah rasa.dia selalu ada utk dgr.walau mgkin kdg2 annoying kot.aku selalu tnya and ckp direct..'sory la.sounds poyo and might annoyed to u..'aku tak mau org terbeban dgn aku..


mcm2 hal..aku stress out smlm.smpi xmampu buat apa.tido la jwbnya.bgun dgn bahagia.mcm xda mslh.tp atleast kerisauan aku berkurang.walaupun belom selesai.esok aku turun shah alam.survey tmpt,masa dan harga.serius aku snggup byr mhl sikit.asalkan blh siap cepat.ya allah..doakan yg terbaik yaa..


pjg dah aku membebel ni.membebel ka?walhal ada org yg bru lepas berkata2 kurang best dgn aku.ckp mudah..cuba berada di tmpt aku..rasakan..,hahaha..sbb tu la jari aktif menaip.hahaha..chill dd!cool..ok.tu ja la..kena tido dah kot ni..lmbt dah.esok nk keluar lg..





p/s:rindu amat dgn encek yg kt jordan.aduss..memalukan betol ayat ni..tp td fb aku pelik sgt2.buka homepage fb aku.tp nama dia.aku tak tipu.ini betol.rumet aku saksi.xkan rindu smpi,semua nmpk org tu..angau ka apa?lg sekali ayat mcm memalukan..muntah hijau 2 baldi..hahahha..dahla..nite.tc everyone..






yg menaip..,
dd ~_~

Monday, April 26, 2010

oh tidakksss-_-

esok final exam.
mlm ni td dia berlepas ke jordan.
sungguh tidak blh focus.
tolong3x..
adusss...
i never been in this way..
gosshhh..
it's so terrible..
bljr dgn emotional.
sambil dgr lagu living on a jet plane.
mcm benci dgn diri sendiri.
tolong la.
wake up!




now, i know..,it's so hard when...blablabla..

blk msia cepat ok!



p/s:sorry to my dearie roomate with so annoying me tonite.slmt study.grgrgrgr (crying inside)wekk3 :P




re-editted:no more.no more.susu masam.i didnt expect anybody to be back anymore.

Saturday, April 17, 2010

best buddy

Salam

entry kali pasal kwn2 rapatku.aku kira aku ckit kwn.tp ak bersyukur punya kwn yg terbaik .aku bersyukur.mereka selalu ada.


sekolah rendah-skrg:
bel the ngegehness


sekolah menegah-skrg:
ila fabulous
emi cantek
dayah ngutix
ina comel
meen best
le' gorgeous


uni:
cik tt yg cool selaluu
extra credit to tt,she's my bestie in uni.she's cool.fun.sweet.rock!we have gone through lot along this journey in uni.i really appreciate all the kindness and helps.thank u very the much tt dj!:)syg kamu ya..d blog ja mcm blh buat ayat mcm poyo ckitt..hihihi..best of luck in job hunting and working field.hopefuly we can get the thing that we apply today.aiseyman..hehehe..we laugh.we cry.we share the happyness and sadness.fun and joy.sweetest memories ever..



to the others above:
syg and rindu korang.hope we can meet up one fine day.best of luck in life everyone..



F.R.A.N.C.E



re-edited:no more susu manis.susu basi adalah.mau?:P



Friendship remain and never can end :)

Saturday, April 10, 2010

tiba-tiba aku suka statistic :D

Salam

oh sungguh pelik kedengaran title entry aku..macam sounds like out of sudden..oh aku dengan payahnya berusaha dari pagi tadi,macam lega bila aku berjaya analyse data..gembira sekejap..tapi oh ada tapi di sana..gila skema ayat..hihihi :P ok sekarang kena describe pula or dengan kata lain kena explain..aiseyman..ok la..better continue my work..adios..

as always,take care everyone :)

Friday, April 9, 2010

burung hantu

Salam

semalam aku jadi burung hantu..haha..ok kawan2..aku telah berjaga semalaman membuat thesis writing.padan muka ku.akibat mengamalkan gaya hidup kurang sihat yakni bersenang2 dahulu bersusah2 kemudian..ohhhoo...padan muka ku..banyak nak story de mory ni..tapi oh masa terlalu mencemburui..ceh3..hehehehe...later aku free aku akan menghadap blog ni lagi..salam sayang untuk semua..

ok.last but not least.semalam aku gaduh dengan sorg lelaki pasal football match..hahaahha..sempat..aku xserupa perempuan lain yang mungkin bergaduh pasal make up ke?barbie doll ke?bf ke??ohh no no no..aku bkn begitu..hahahaha..apa ke jadah la kan nk gaduh pasal barbie doll...huh..gila x cool..wekk :P ok la..see u when i c u..tata titi tutu..:)


take care everyone..

Wednesday, April 7, 2010

semalam punya kisah

Salam..

Selasa: 6 April 2010

Aku bangun dengan rasa sejuk.badan menggigil-gigil.tapi berusaha juga untuk bangun.konon tak nak escape kelas.walhal selalu berniat.ceh.aku pergi kelas agak lewat.ampunkan saya ye Tuan Haji (lecturerku).kelas punya la tinggi melangit.bangunan 16 tingkat.nasib baik kelas aku tingkat 8.pagi yang kurang baik.aku memang malas pakai namecard.aku nampak pakcik guard UiTM yang memang dedikasi kononnya.ceh.melambai2 aku dari jauh.aku macam biasa la.dengan muka blur datang menghampiri.macam yang aku dah agak,'namecard mana?'aku macam dah ready la kan.mula berlakon sebabak.drama swasta tak berbayar.erm.namecard dalam dompet.sbb takut patah (tp memang betol pun namecard tu macam nk patah.xtipu.hihi).aku dengan nada sayu berkata,selama ni pakai je.tapi tetiba perasan namecard macam nak patah.tu yang letak dalam dompet.lepas tu,pakcik tu pun mula membebel.sebab awk letak dlm beg la nk patah.tgk mcm sy.dh bertahun2 namecard ni.elok je.(huh,sempat plak bangga diri).benci i.color pun elok lg.xpudar.ohhoho.apa kaitan.lepas agak panjang dia membebel bangga diri...,pakcik tu tanya aku.pernah kena saman tak?aku pun jawab la tak sbb memang tak pernah kena saman pun.ok fine.dia sambung lagi kuliah pagi nya.bagus la tak pernah.so janganla sampai kena saman.elok2 nama baik,nanti buruk pulak nama.baik la pakcik (kataku dalam hati).akhir perbualan kami (berbual2 ke?)gila macam peramah nak berbual dgn guard la kan.pakcik tu pun ckp,nak pakai namecard tu atau tak?aku dengan muka innocent dan nada macam budak baik.pakai pakcik.pakcik tu senyum dan berkata bagus.ceh.macam hebat je tegur kesalahan orang dan muka bangga sbb berjaya buat aku ikut cakap dia.aku pun masih dalam watak pelajar baik.terima kasih pakcik dan terus blah untuk ke kelas.aku dahla memang lambat.bertambah lambat bila kena tahan dengan pakcik guard yang dedikasi tu.huh..

lepas tu macam2 banyak la benda aku nak argue dalam hati.antaranya:

  1. mana lagi penting and significant?namecard atau ic?kalau emergency dan sebagainya,orang akan cari apa dulu?ok.sila fikir sendiri.(kalau aku ic lagi penting and signifficant..sebab semua org ada ic kecuali PTI..haha :)))
  2. perkara yang mengaibkan ke kalau tak pakai namecard?sebab pakcik tu cakap nanti nama buruk lepas kena saman dengan kesalahan tak pakai namcard.ok fine.renung-renungkan dan fikir-fikirkan.

ok.itu saja kisah semalam.

take care everyone.stay cool and not poyos :)






p/s:allergic is getting better.hoping for fully recovery soon..

Tuesday, April 6, 2010

bedtime story

thanks for the sweet time we spend together..lots of joy and laughter..i am happy whenever u are around..u always make me smile and laugh..as u said,laughter is good for health..so keep on laughing and smile always to look sweet all the time..

ok..time for medication..ooh allergic :(

nite everyone,sweet dream :)

Monday, April 5, 2010

april..,not so april-fool

Salam

back actively in blogging.today i go to the health center.since i got rashes whereby it might due to allergic.sounds funny when the doctor/medical assistant (i am not sure either he's doctor or medical assistant) said when i told him i got rashes at my back..oh sexy back..hahahha..funny part is, he said, the rashes is 'jerawat ni..'..ok..ketawa dalam hati..as medical lab student,i know it is not jerawat or something else..it might due to some allergic..or might be infection..ohhooo..ok.,that's bout one part..and the other day, my roommate got stomachache where it was happen for few days and she went to the same health center..the doctor/medical assistant asked her few things and check her stomach..,and the diagnosis was gastric..regarding to that, we feel like as if we fall sick next time, we want to go straight away to the pharmacy and as for medicine..since the diagnosis done is not so clear and quiet funny..adakah patut rashes di katakan jerawat?pastu sakit perut yang bagai apa berhari-hari,cuma dikatakan gastric..macam2 la...


ok.itu saja.take care everyone :)

Sunday, March 14, 2010

early morning

morning..

after longtime no update,here i am.little update.i am just busy with my fyp.sooner will finish my study.there will beginning of new life.working life.hopefully i manage to get job ASAP.nothing much to say.i got so many things to do within short period of time.

here and there.i also wanna say regarding attitude of some people.selfish.i am tired of helping others.i don't expect something in return.but do appreciate.more over, it is something that hardly to be accept if it is from someone that you close to.they may not noticing it,may be.simple thing.but..erm..i don't understand people sometime.so,don't help people.useless.they are selfish actually.

live life cool.ignore unnecessary thingy.move on.they don't give money either.move on.i hate this part.PENJUAL IKAN.