Penggemar Ais

Sunday, February 22, 2009

Sate Kajang

Assalamualaikum...








Pada cuti midsem yang lepas aku dan rakan2 ku pergi makan sate kajang..sedap woo..Sebenarnya lama dah aku teringin nak makan sate kajang ni tapi baru kesampaian..Kami makan sate ni di Restoren Sate Kajang Haji Samuri..Aku rasa mesti ada yang dah pernah dengar mahupun pernah pergi makan sate kajang di sana..layanan yang baik dan ada perlbagai sajian lain yang turut disajikan di restoran itu..Restoren Sate Kajang Haji Samuri yang kami pergi ni merupakan main headquarters yang terletak di Medan Sate, Kajang, Selangor..

Harga yang ditawarkan juga sangat berpatutan..Tidak terlalu mahal...Bangunan restoren itu sangat luas di mana turut ada bahagian atas disamping ada kawasan open air dan kawasan yang berhawa dingin..perkhidmatan Wifi juga ada disediakan..Secara keseluruhan, aku sangat berpuas hati dengan perkhidmatan dan juga sajian sate kajang di restoren itu..mudahan satu hari nanti aku punya peluang lagi untuk makan sate kajang di sana...

:: Di bawah ini ada sedikit info mengenai Sate Kajang Haji Samuri:


Sate Kajang Haji Samuri is a famous Sate Kajang fast food restaurant chain in Malaysia. The main headquarters is located at Medan Sate, Kajang, Selangor..It has many branch which are located at Bangunan Datuk Nazir Kajang, Bandar Baru Bangi, in front of Metro Kajang, R&R Awan Besar, Shah Alam Expressway, R&R Kinrara, Shah Alam Expressway, R&R Sungai Buloh, R&R Dengkil, R&R Elmina, Uptown Damansara Utama, Taipan USJ Precinct 16, Putrajaya, Taman Melati, Ulu Kelang, Aked Mara Jalan Raja Laut and Bukit Tinggi Kelang for Klang Valley while others are Giant Senawang and Jalan Pantai, Port Dickson, Negeri Sembilan..





Saturday, February 21, 2009

Fish Spa


Assalamualaikum...

:: entry kali ni adalah pengalaman aku buat fish spa kat Times Square hari tu..sebenarnya dah lama teringin nak buat tapi belum kesampaian..akhirnya hari tu aku pun buat disebabkan harga yang berpatutan iaitu RM5..aku buat lebih kurang setengah jam juga la...kira berbaloi la..mula2 memang geli tapi lama2 ok..best..lain kali nk pegi lagi...


:: Bawah ni adalah briefly pasal fish spa

"Fish Spas has become popular recently with many springing up in different parts of the world especially inChina Singapore, Malaysia and South Korea. A fish known as Garra Rufa will nibble away the dead skins and will leave your skin smooth and fresh. The Garra Rufa fish does not have any teeth and so it will not bite you. This fish is usually found in the Middle East. Fish spa is even recommended for skin disorders like Psoriasis even though some say it is only effective with repeated treatment. It is believed that the fish secretes an enzyme with regenerates the skin but there is not enough evidence to prove that."

Taken from www.healthinfoforyou.com/an/fish_spa.htm




rakan taulan...


Assalamualaikum...

:: Disebabkan kerinduan yang amat,untuk second entry aku post pasal kawan2 time sekolah dulu...lama nya kami bersama..dari form 1 sampai form 5...5 tahun..perangai masing2 pun dah masak..ikatan persahabatan yang kuat..saling tolong menolong...bak kata member aku dulu,sorg ssh,yg lain akan back up..begitu akrab nya persahabatan kami dulu..tapi sekarang masing2 sudah ada haluan sendiri..masing2 tgh sibuk mengejar cita2 dan impian..aku doakan kalian semua berjaya..maaf kiranya aku jarang keep in touch sehinggakan ada yang beranggapan aku sombong..bukan sombong tapi kadang2 kesibukan terlalu mencemburui dan sering mencuri masaku..kekangan masa dan ruang..tapi hakikatnya aku sentiasa ingat dan mendoakan yang terbaik buat semua...

:: Special friend of mine that walk along with me during secondary school - Ventex
emi.min.suz.azu.wawa.le'.ila,seng.dayah.tonah.effa.




p/s:love u all so much..hope we could meet one fine day..;)

Blog pertamaku di blospot..

Salam..kini aku memiliki blog under blogspot..dulu mungkin aku kurang kenal dengan blogspot jadi aku memilih untuk berblogging di vox..tapi mungkin sekarang aku menjadi sedikit curang dengan memilih blogspot...aku mohon rakan dan taulan bolehla saling berkongsi idea dan rasa hati denganku..mungkin kita punya cita dan impian yang sama..mungkin juga kita boleh menjadi rakan yang baik di dunia blog..once again,salam buat semua...